Lego anunţă rezultate record pentru 2009

Constructorul danez de jucării Lego, lider pe piaţa europeană şi numărul 6 mondial, a înregistrat în 2009 unul din cei mai buni ani din istorie, în condiţiile în care profitul net a crescut cu 63% până la 2,20 miliarde coroane (295 milioane euro), de la 1,35 miliarde coroane în 2008, transmite AFP.

De asemenea, cifra de afaceri a crescut şi ea semnificativ anul trecut cu 22,4 procente, de la 9,52 până la 11,66 miliarde coroane. Ca urmare a vânzărilor crescute, compania daneză şi-a majorat cu 30,9 procente efectivele de personal până la 7.056 de angajaţi la nivel mondial.
Aproape toate mărcile Lego au înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor, atât produsele clasice precum Duplo, Lego City, Lego Creator şi în special Lego Star Wars, cât şi noile produse Lego Power Miners şi Lego Games.

Pentru 2010 grupul se aştepată la o stagnare, şi chiar la un uşor recul al pieţei globale de jucării tradiţionale. Cu toate acestea, ‘având în vedere rezultatele extrem de satisfăcătoare din 2009’, conducerea companiei se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de produse marca Lego pe pieţele sale principale: America de Nord şi Europa.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, din centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură a mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego, în 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata