LG Electronics, anchetat pentru utilizarea de programe piratate

13

Poliţia rusă a deschis o anchetă împotriva gigantului sud-coreean LG Electronics pentru utilizarea de programe piratate, o premieră în Rusia, potrivit unui comunicat plasat joi (2 septembrie 2010) pe site-ul Departamentului rus de luptă împotriva crimei economice.

‘În timpul percheziţiilor, a fost stabilit că 60 de colaboratori ai acestei companii utilizau pentru activitatea lor comercială programe piratate’, indică departamentul, potrivit AFP. Peste 60 de calculatoare au fost confiscate. Pierderile financiare cauzate de utilizarea acestor programe se ridică la două milioane de ruble (51.000 euro), conform aceleiaşi surse.
‘Este pentru prima dată (…) când o anchetă criminală pentru utilizarea de soft piratat este deschisă împotriva unei mari companii străine’, adaugă comunicatul. Gigantul american al informaticii Microsoft a estimat în 2009 la peste un miliard de dolari pe an pierderile sale cauzate de pirateria software în Rusia. Programele piratate se vând pretutindeni în Rusia, chiar şi în marile magazine şi numai pentru câţiva euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata