Listarea Hidroelectrica va fi cea mai mare din Europa Centrală şi de Est în acest an

7

Listarea Hidroelectrica pe bursă ar fi cea mai mare ofertă din istoria României, dar şi cea mai mare din Europa Centrală şi de Est din acest an, a declarat, miercuri, Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv Templeton Emerging Markets Group şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

„În ceea ce priveşte ofertele publice iniţiale, cel mai puternic candidat este Hidroelectrica unde lucrurile avansează. Compania ar trebui să iasă din insolvenţă. Poate în mai, nu mai târziu de iunie, ceea ce practic deschide porţile pentru o ofertă publică iniţială care acum este programată pentru octombrie-noiembrie. Dacă ne uităm la numere, în ceea ce priveşte ofertele bazate pe valoarea activelor nete ale noastre, ar trebui să fie de departe cea mai mare ofertă din istoria României, dar probabil şi cea mai mare din Europa Centrală şi de Est din acest an. Speranţa noastră este ca acest lucru să determine o schimbare reală a Bursei de Valori Bucureşti şi pieţei de capital, de aici îmbunătăţind lichiditatea şi contribuind la atragerea mai multor investitori”, a spus Konieczny.

De asemenea, managerul Fondului Proprietatea a mai afirmat că unul dintre obiectivele aprobate de acţionari este creşterea valorii activelor nete pe acţiune.

„În ceea ce priveşte obiectivele de investiţii pe care le avem aprobate de acţionari, unul dintre ele este de a creşte valoarea activelor nete pe acţiune pe o perioadă de 12 luni. Până acum suntem sub 7% şi sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie să putem să ne prezentăm cu numere pozitive”, a mai afirmat oficialul Fondului.

El este de părere că listarea pe Bursa londoneză a fost cea corectă.

„Decizia recomandată de noi şi aprobată de acţionari de a ne lista la Londra a fost cea corectă. Am câştigat un număr de noi acţionari. În timp, ar trebui să continue reducerea discountului pentru că o cerere sporită la o ofertă fixă înseamnă preţuri mai mari chiar şi pe Bursă. City of London a depăşit 5% ca pondere (participaţie n.r.). (…) În ceea ce priveşte performanţa, anul trecut şi începutul acestui an au fost o perioadă dificilă mai ales din cauza preţului la petrol şi a performanţei OMV Petrom care se află în portofoliul nostru. (…) Am reuşit ca an pe an să reducem discountul şi sperăm că şi în acest an tendinţa se va menţine astfel încât până la sfârşitul anului discountul mediu să fie sub nivelul din 2015”, a mai declarat Greg Konieczny. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata