Lockheed Martin și Omnispace vor dezvolta o rețea spațială 5G

Lockheed Martin Corp a declarat că s-a alăturat furnizorului de comunicații Omnispace LLC pentru a dezvolta o rețea spațială 5G care va putea fi folosită atât pentru uz comercial, cât și pentru guvern.

Antreprenorul american pentru apărare a declarat că o rețea globală 5G bazată pe spațiu ar permite utilizatorilor să comute între rețelele de satelit și terestre, eliminând necesitatea mai multor dispozitive pe rețele diferite.

Rețeaua ar oferi comunicații către dispozitive comerciale, de întreprindere și guvernamentale, indiferent de mediu sau locație.

„Omnispace este pe deplin angajat în viziunea creării unei noi platforme globale de comunicații care să permită conectivitatea 5G direct din dispozitivele mobile din spațiu”, a declarat directorul executiv al Omnispace, Ram Viswanathan.
Directorul executiv al Lockheed, James Taiclet, care a preluat funcția în iunie, și-a exprimat interesul pentru rețelele 5G pentru a consolida capacitățile autonome ale militarilor.

Anul trecut, Taiclet a spus că prevede un viitor în care jumătate până la trei sferturi din vehiculele militare sunt autonome, iar o rețea robustă 5G a constituit coloana vertebrală a acelei flote.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata