Locuri de joacă la 1,5 milioane de euro bucata

Foto: Adevarul.ro

Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5, cheltuie 54 de milioane de euro ca să amenajeze 34 de părculețe.
• Risipa banului public atinge un nou record în București: locurile de joacă pe niște petice de pământ se ridică, fiecare, la preț de vilă cu 4 etaje!
• Primăria Sectorului 5 a atribuit două contracte în valoare totală de 255 de milioane de lei pentru refacerea unor spații verzi și montarea de locuri de joacă.
• Firma care le va face e Star Pro Center INTL, aceeași care a primit anveloparea blocurilor în ianuarie și a cărei patroană s-a remarcat printr-o asociere a numărului său cu o firmă de videochat.

Un anunț sub forma de dreptunghi roșu a răsărit în multe spații din Sectorul 5.
Pe panou scrie: „Începând cu data de 03.06.2019, 34 de locuri de joacă și parcuri, inclusiv acesta, vor intra, succesiv, în procedura de reabilitare și modernizare. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că lucrările vor fi realizate la cele mai înalte standarde de calitate și în cel mai scurt timp posibil. Copiii noștri merită tot ce e mai bun! Daniel Florea, Primarul Sectorului 5”.

Dar când te uiți pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), descoperi că SC Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A., companie a Primăriei Sectorului 5, a atribuit două contracte uriașe: în total, 255 de milioane de lei ambele, echivalentul a 54 de milioane de euro.
Si 1,58 de milioane de euro pe fiecare spațiu, ceea ce înseamnă că tocmai se nasc cele mai scumpe locuri de joacă, în cel mai sărac sector al Bucureștiului.

Unele spații sunt mai mari, cum ar fi parcurile Sebastian, Pecineaga ori Romniceanu. Însă ele nu vor fi refăcute în întregime, ci doar locurile de joacă. Este cazul viitorului loc de joacă din strada Prundului. Practic, spațiul de lângă bătătorul din spatele Pieței Nicky Scorpion e unul dintre locurile în care primăria va investi o sumă însemnată.

Altele, cum este părculețul din strada Caporal Anghelina Ivan, sunt mici pâlcuri de copaci, care vor fi, probabil, defrișați. Se adaugă locuri improprii, în care amplasarea unei zone de joacă e dificilă prin dimensiuni, precum părculețul Ana Davila, unde se află mormântul acesteia și al soțului ei, dr. Carol Davila.

„Suntem în măsură să vă comunicăm faptul că toate informațiile vă pot fi furnizate, conform competențelor, în calitate de autoritate contractantă, de către S.A. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.R.L., societate având ca unic acționar Consiliul Local Sector 5”, a spus Primaria.
De partea cealaltă, firma care a primit contractele e abonată la lucrări cu sectorul 5 al Capitalei. Se numește Star Pro Center INTL si este condusa de Nicoleta Diaconescu.

sursa libertatea.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata