Lufthansa a acordat peste 11 milioane de euro despăgubiri pentru familiile victimelor tragediei Germanwings

Compania Lufthansa a plătit până în prezent indemnizaţii în valoare totală de 11,2 milioane de euro familiilor victimelor catastrofei aeriene în care a fost implicat anul trecut un avion Airbus A320 al companiei Germanwings (filiala sa low-cost), relatează miercuri agenţia EFE.

Potrivit cotidianului german Rheinische Post, familiile cele 144 de victime au primit compensaţii băneşti de valori diferite. Astfel, la scurt timp după catastrofă, au fost acordate despăgubiri în valoare totală de 8 milioane de euro, sumele fiind repartizate în mod egal pentru fiecare familie. Ulterior, cei 66 de pasageri cu cetăţenie germană au primit împreună încă 6,2 milioane de euro, compensaţii acordate în virtutea legislaţiei germane. Dar familiile celor şase membri ai echipajului nu au primit nicio indemnizaţie din partea companiei Lufthansa, întrucât aveau o asigurare pentru caz de accident.

Conform sursei citate, compania Lufthansa intenţionează să acorde compensaţii suplimentare, pe care încă nu le-a estimat. Împotriva ei s-a deschis şi un proces în SUA, unde familiile americane ale victimelor au cerut despăgubiri mai mari.

Avionul, care efectua un zbor între Barcelona şi Koln, a fost prăbuşit în mod deliberat în Munţii Alpi de copilotul Andreas Lubitz, pe 24 martie 2015. Ulterior s-a aflat că el urmase timp de mai mulţi ani tratamente pentru tulburări psihice, întrerupându-şi în anul 2009 cursurile de pilotaj în urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunoştinţa societăţii Lufthansa. Dar în ziua tragediei se afla în concediu medical în urma unui alt episod depresiv, însă de data aceasta nu a mai informat compania.

Pe lângă tulburările psihice, el suferea şi de dezlipire de retină. La fel cum a procedat cu afecţiunile psihice, copilotul a ascuns şi boala oftalmologică de care suferea, dar dacă aceasta ar fi fost descoperită la următorul control medical, programat pentru luna iunie, atunci cariera sa de pilot s-ar fi terminat.

Și fosta sa iubită a confirmat că Andreas Lubitz avea manifestări ciudate, cum ar fi coşmaruri când se trezea strigând ‘ne prăbuşim’ sau violenţe de limbaj, ea mărturisind că odată el i-a spus că într-o zi va face ceva astfel încât toată lumea să-l ţină minte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata