Lufthansa renunţă la survolarea Ucrainei în favoarea României, după prăbuşirea avionului malaezian

Două din cele mai mari companii aeriene europene, Deutsche Lufthansa AG și British Airways, au cerut avioanelor lor să evite spațiul aerian din estul Ucrainei, după ce un avion de pasageri Boeing-777 al unei companii aviatice malaeziene s-a prăbușit pe teritoriul Ucrainei, compania germană solicitând survolarea României, transmit Xinhua și site-ul news.malaysia.msn.com.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa, Thomas Jachnow, a declarat pentru Xinhua că avioanele companiei vor evita spațiul aerian din estul Ucrainei, dar încă nu se cunoaște numărul zborurilor afectate în viitor de această decizie.

Operatorul aerian german a precizat, joi, că va continua să deservească aeroporturile din Kiev și Odessa.

Majoritatea companiilor aeriene au anunțat că nu vor mai efectua zboruri deasupra teritoriului Ucrainei.

Și companiile aeriene din Statele Unite ale Americii au decis în mod voluntar să evite spațiul aerian de la granița Rusia-Ucraina, a anunțat joi Administrația Federală Aeronautică, transmite Reuters.

Agenția a precizat că a consultat companiile aeriene după aflarea veștii referitoare la prăbușirea zborului Malaysia Airlines.

FAA a precizat că va monitoriza situația pentru a decide dacă sunt necesare și îndrumări suplimentare pentru operatorii aerieni.

Un avion al companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam — Kuala Lumpur, s-a prăbușit, joi, în apropierea satului Gabovo, la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Echipele de intervenție sosite în zona prăbușirii avionului malaezian Boeing 777 în Ucraina au găsit resturile în flăcări ale aparatului împrăștiate pe o rază de circa 15 kilometri, împreună cu cadavrele a circa o sută dintre cele 295 de persoane aflate la bord.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA — a anunțat joi că este pregătită să facă față eventualei creșteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina, iar în cazul în care vor exista solicitări din partea Eurocontrol, regia poate asigura mai multe sectoare de dirijare simultan.

De asemenea, ROMATSA afirmă că a luat toate măsurile necesare pentru a asigura serviciile de navigație aeriană pentru aeronavele care survolează spațiul aerian al României. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

LufthansaMalaysia Airlinesspatiul aerian ucrainean
Comentarii (0)
Adaugă comentariu