Magazinul Bucureşti va intra în posesia proprietarilor

19
Magazinul Bucureşti urmează să intre în posesia foştilor proprietari, după o decizie din 8 februarie 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a respins cererea de revizuire formulată de conducerea societăţii Bucureşti SA la o decizie a instanţei supreme care a dat câştig de cauză moştenitorilor fostului proprietar al magazinului.

Potrivit avocatului celor 3 moştenitori, aceştia urmează să intre în posesia magazinului, iar în cazul în care membrii conducerii Societăţii Bucureşti nu vor lăsa de bunăvoie imobilul în posesia noilor proprietari se poate trece la procedura executării silite a sentinţei.
Pe data de 21 februarie 2007, ÎCCJ a decis restituirea imobilului în care se află Magazinul Bucureşti către Oltea Doina Croitoru, Bucur Valentin Chelaru şi Roxana Viorica Panaitescu, urmaşii proprietarilor terenului, însă conducerea societăţii Bucureşti a formulat o cale extraordinară de atac, respectiv revizuirea.

Urmaşii proprietarilor au formulat iniţial o cerere de restituire a imobilului, însă Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Bucureşti SA a respins solicitarea. În urma acestei decizii, cei trei moştenitori au formulat o acţiune în instanţă, procesul durând aproape 6 ani. Clădirea a fost achiziţionată în 2003 de Sorin Mircea Niculae, vărul primarului Sectorului 5 al Capitalei Marian Vanghelie, pentru suma de 1,5 milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata