Malaysia Airlines ar putea fi preluată integral de Fondul de investiţii al statului malaezian

Fondul de investiții al statului malaezian, Khazanah Nasional, intenționează să preia acțiunile Malaysia Airlines pe care încă nu le deține și să delisteze de la bursă operatorul aerian, transmite BBC.

Acțiunile Malaysian Airline System au înregistrat în ultimele luni scăderi semnificative la bursă, după prăbușirea aeronavei Boeing 777 aparținând companiei malaeziene și a dispariției zborului MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, cu 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului la bord.

Khazanah, care deține în prezent o participație de 69,4% la operatorul aerian, a oferit un preț de 0,27 ringgit pe titlu pentru acțiunile Malaysia Airlines pe care încă nu le deține. După acest anunț, acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare.

În ultimele nouă luni, valoarea de piață a Malaysia Airlines a scăzut cu peste 40% dar compania înregistrează pierderi de mulți ani. În mai, Malaysia Airlines a raportat pierderi de 138 milioane de dolari în perioada ianuarie-martie 2014, fiind al cincilea trimestru consecutiv de pierderi.

Khazanah,care în ultimii ani a investit peste un miliard de euro în Malaysia Airlines, a anunțat anterior că are în vedere o restructurare generală a companiei. Vineri, Fondul de investiții al statului malaezian a confirmat că va avea loc o restructurare a tuturor activităților companiei, inclusiv modelul de afaceri, finanțele și personalul.

Zborul 17 al Malaysian Air, cu 298 de pasageri și membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit în 17 iulie la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Compania aeriană, care din 2011 a pierdut 1,4 miliarde de dolari, a accelerat procesul de revizuire generală a afacerilor sale, după dispariția avionului care efectua zborul MH370. Dispariția aeronavei ar putea deveni cea mai scumpă din istoria aviației, cu 26 de țări care au pus la dispoziție avioane, nave și sateliți.

‘Două astfel de accidente într-un interval scurt de timp reprezintă un atac asupra întregului sistem aerian. Acest accident va afecta întregul sistem aviatic din Malaezia’, a apreciat Kapil Kaul, șeful pentru Asia de Sud al Centrului pentru Aviație CAPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata