Marcel Piteiu, fost director general al Romgaz, declarat de ANI în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea cercetării lui Marcel Piteiu, fost director general al Romgaz, pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și fals în declarații.

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director general și reprezentant al SNGN Romgaz SA Mediaș, Marcel Piteiu a încheiat și semnat, în perioada 2009 — 2011, opt contracte de sponsorizare în valoare totală de 12.069.000 lei (aproximativ 2.850.000 euro) între Romgaz (în calitate de sponsor) și Clubul Sportiv „Gaz Metan” Mediaș (în calitate de beneficiar).

Marcel Piteiu deține, în clubul respectiv, calitatea de membru al Consiliului Director.

De asemenea, întrucât Marcel Piteiu nu a menționat în declarațiile de interese depuse în perioada 2011 — 2012 funcția de membru în Consiliul Director al Clubului Sportiv „Gaz Metan” Mediaș, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații.

Piteiu a deținut funcția de director general al Societății Naționale de Gaze Naturale „Romgaz” SA Mediaș în perioada ianuarie 2009 — ianuarie 2012.

Totodată, el a deținut funcția de membru în Consiliul Director de la „Gaz Metan” în perioada 24 martie 2005 — 15 mai 2008, iar, începând cu data de 1 martie 2010, Piteiu a fost numit din nou membru în Consiliul Director al clubului sportiv.

ANI menționează că l-a mai declarat pe Marcel Piteiu în conflict de interese în februarie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata