Mare producător de tutun dorește să renunţe la producţia de ţigări clasice

Producătorul de ţigări Philip Morris International dorește ca, în timp, să întrerupă producţia ţigărilor clasice. Acesta sfătuiește fumătorii să utilizeaze în locul acestora opţiuni mai puţin riscante, de pildă ţigările electronice sau dispozitive care încălzesc tutunul comparativ cu fumul de ţigară inhalat, cum este şi iQOS, a susținut, pentru News.ro, vicepreşedintele responsabil cu comunicarea publică şi ştiinţifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist.

„Vrem ca, în timp, să renunţăm complet la producţia ţigărilor clasice şi ca fumătorii să folosească produse mai puţin riscante. Pentru că ne dorim ca fumătorii să opteze pentru variante mai puţin periculoase pentru ei. Avem deja drept exemplu Japonia, unde un procent foarte mare de fumători a renunţat la ţigările clasice”, a precizat vicepreşedintele responsabil cu comunicarea publică şi ştiinţifică al Philip Morris International, Moira Gilchrist, pentru News.ro.

Aceasta zice că, de pildă în Marea Britanie, numărul fumătorilor care optează pentru ţigări electronice sau tutun încălzit în locul celor clasice a crescut.

„În sectorul tutunului, cei mai mulţi sunt de părere că ar trebui să se opteze pentru variante mai puţin periculoase. Tehnologia deja există. Noi suntem preocupaţi de faptul că tinerii nu ar trebui să folosească ţigările clasice absolut deloc. De aceea, noi precizăm toate aceste aspecte în toate reclamele noastre”, a adăugat Moira Gilchrist.

Moira Gilchrist spune că în prezent miliarde de oameni din întreaga lume fumează.

„Este foarte important să le comunicăm fumătorilor că au şi variante mai bune, mai puţin dăunătoare. Nu cerem să ni se permită reclame şi la TV, dar solicităm să le putem comunica fumătorilor că au şi aceste variante, de exemplu ţigările electronice sau produsele din tutun încălzit. Studiile ştiinţifice efectuate arată că acestea din urmă sunt oricând o variantă mai bună decât ţigaretele clasice”, susține ea.

La rândul său, reprezentantul Universităţii din Louisville, SUA, Brad Rodu, profesor de medicină de origine română, zice că unui fumător îi este extrem de dificil să renunţe la fumat.

„În fiecare an, circa 5% dintre fumătorii renunţă la fumat. Dar uneori ei renunţă şi apoi se apucă iar. Dar este extrem de greu să renunţe definitv la fumat. Soluţia pentru aceştia care nu pot renunţa este să aleagă produse care nu ard tutunul. Nicotina crează dependenţă la fel ca şi cafeina. Fumatul este cel care ucide. Însă fumătorii pot trece la ţigări electronice sau la produse care încălzesc tutunul”, a afirmat profesorul Brad Rodu pentru News.ro.

Datele Philip Morris International arată că în România sunt aproximativ 5 milioane fumători. Așadar, România este printre primele zece ţări din UE după numărul de fumători raportat la populaţie.

Citește și
1 Comentariu
  1. Carina spune

    Foarte bine! De abia astept sa respir aer curat. Sper ca macar acum sa inceteze razboiul impotriva iqos ului. Eu ma declar multumita complet de acest dispozitiv

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata