Materiale de construcţii retrase de la vânzare

Branduri ale producatorului de adezivi Baumix au fost retrase de la comercializare intrucât nu au fost etichetate conform cerintelor, informeaza un comunicat al Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii (APMCR).

Conform comunicatului, Inspectoratul de Stat in Constructii, autoritatea nationala privind supravegherea pietei produselor pentru constructii, a comunicat APMCR ca “in urma controlului efectuat au fost dispuse masuri de retragere a produselor care nu au marcarea si etichetarea corespunzatoare cerintelor SR EN 12004:2008 si intrarea in legalitate dar si de interzicere a introducerii pe piata a produselor fara agrement tehnic in constructii, atât la producatori cât si la distribuitori.”

“Aceasta comunicare a ISC, reprezinta rezultatele colaborarii in timp dintre asociatia noastra si organele abilitate ale statului in ceea ce priveste respectarea legislatiei privind calitatea produselor pentru constructii”, a declarat Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din România.
APMCR a sesizat ISC la sârsitul lunii septembrie privind existenta in supermarketurile Praktiker si Dedeman din Bucuresti a unor mortare adezive cu marcile: “National” si “Baudeman” care nu aveau marcajele corespunzatoare legislatiei in vigoare, inclusiv numele producatorului.

“Spre surprinderea noastra a aparut o reactie “ofensata” a unuia dintre producatorii cei mai “vocali” din piata adezivilor, reactie ce continea recunoasterea implicita a “paternitatii” produselor mentionate mai sus, dar si amenintari voalate la adresa APMCR. Baumix atragea atentia ca: “va incepe toate demersurile legale in vederea tragerii la raspundere a persoanelor ce transmit in mod deliberat catre public informatii false, prezentându-le drept adevarate”, a adaugat Georgescu.

APMCR a asteptat rezultatul anchetei oficiale. “În acest moment putem arata opiniei publice cum un producator foarte mediatizat si “vizibil” poate fi in acelasi timp si un vajnic incalcator al legii. APMCR si-a indeplinit misiunea statutara a de a veghea la existenta in piata a unor produse conforme si in acest caz a stopat aceasta activitate, lipsita de etica si ilegala a firmei Baumix, cu ajutorul organelor abilitate”, a afirmat presedintele Patronatului Producatorilor de Materiale de Constructii.

Concurenta existenta in piata in aceste momente de contractie economica nu trebuie in nici un fel sa se rasfrânga in calitatea produselor pentru constructii, având in vedere cerintele esentiale ale acestora care asigura o deplina siguranta utilizatorului lor, pe toata durata de viata a constructiei, se mai arata in comunicatul APMCR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata