MedLife anunță o cifră de afaceri de 460 mil. lei

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, raportează încheierea primelor 9 luni ale anului 2017 pe o direcție ascendentă și anunță o cifră de  afaceri consolidată în valoare de 459,1 milioane lei aferentă acestei perioade, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Clinicile si Divizia Corporate au cea mai mare pondere din cifra de afaceri anunțată, 27%, respectiv 23%, urmate de spitale și laboratoare, cu un procent similar de 19%. Potrivit reprezentanților companiei, rezultatele obținute sunt în linie cu estimările inițiale și semnificativ peste ritmul de creștere al pieței.

„Am început în expansiune și continuăm în același ritm accelerat, urmând strategia de dezvoltare și extindere pe care am anunțat-o încă de la începutul anului către investitorii și acționarii noștri.Am anunțat până acum o serie de achiziții importante, și continuăm să ne extindem pe acest segment.  În perspectivă, avem în vedere o nouă serie de proiecte de tip greenfield și dezvoltarea a noi linii de business. Totodată, analizăm posibilitatea de a ne extinde în afara României și de a testa în următorii doi ani piețele externe din proximitate, fără a face deschideri de anvergură”, a declarat Mihai Marcu, Președintele și CEO al MedLife.

În decursul celor 9 luni ale anului 2017, MedLife a demarat mare parte din planurile de business vizate pentru anul acesta, anunțând achiziția a patru companii importante, Almina Trading, Anima, Humanitas și Polisano, aceasta din urmă fiind într-un proces de avizare de către Consilul Concurenței. Dacătoatecondițiilevor fi îndepliniteși se vafinalizaachizițiaClinicilorPolisano, MedLife vaaveaînportofoiu17 achiziții, fiind, probabil, operatorul medical cu ceamai mare expertiză de cumpărareșiintegrare a unuigrupsaufirmemedicale.

În paralel cu programul de achiziții,  compania și-a întărit poziția de lider în zona Transilvaniei, deschizând o nouă hyperclinică și un nou laborator în Brașov. Prin inaugurarea acestor unități șimutareaserviciilor de ambulatoriuînnoulspațiu, Spitalul MedLife Brașovși-a extinsnumărul de paturi, înregim de spitalizare de zi.

Proiectele de tip green field vor continua să se dezvolte, compania având ca obiectiv în perioada următoare,și prezența cu unități proprii înBrăila șiOradea.

Ca urmare a deciziei acționarilor din cadrul ultimei reuniuni AGA, MedLife urmează să atragă o finațare prin majorareacapitalului social șiemiterea de obligațiunipentruachizițiișidezvoltareacompaniei.

„Avem toate premisele pentru a urma planurile de dezvoltare și extindere și, implicit pentru a ne îndeplini angajamentul față de investitorii noștri și le mulțumim pe această cale pentru faptul că au încredere în strategia companiei și în capacitatea noastră de implementare”  a mai spus Mihai Marcu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata