Mercedes, cel mai fiabil automobil, Skoda, cea mai bună la consum, în 2009

Cele mai fiabile 3 automobile de pe şoselele României au fost, în 2009, Mercedes, Audi şi BMW, în timp ce Skoda s-a clasat pe primul loc la capitolul consum, relevă un studiu realizat de portalul auto.ro, în colaborare cu specialişti în consultanţă ai companiei Daedalus Millward Brown.

Cercetarea, derulată în perioada noiembrie-decembrie 2009, arată că mărcile de automobile care au întrunit cele mai mari scoruri de satisfacţie, recomandare şi afinitate în România au fost: Mercedes, Audi, BMW, Volskwagen şi Skoda. Pe locurile imediat următoare s-au aflat Peugeot şi Ford la satisfacţie generală, Opel şi Renault la recomandare, iar Opel şi Ford la afinitate.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, primele trei poziţii ale topului sunt dominate de Audi, Mercedes şi BMW. Imediat sub podium s-au clasat Peugeot şi Fiat. La capitolul consum, clasamentul se schimbă radical, primul loc fiind câştigat de Skoda, în timp pe următoarele două poziţii s-au clasat Peugeot, respectiv Volkswagen.
Potrivit studiului, 56 la sută dintre cei care au avut o problemă cu maşina în 2009 au mers în service, restul împărţindu-se aproape egal între cei care au ales să rezolve personal problema (20 la sută) şi cei care au apelat la o cunoştinţă sau un mecanic de ocazie (24 la sută).

Principalele motive pentru care şoferii îşi duc maşina în service sunt revizia, ITP-ul sau schimbări minore de consumabile. În general, cei care şi-au dus maşina în service sunt mulţumiţi de serviciile prestate, dar nu şi de preţul lucrării, considerat prea mare. Studiul a fost realizat de site-ul www.auto.ro, în colaborare cu Daedalus Millward Brown, pe un eşantion de 5.450 de persoane care conduc un autoturism personal sau de firmă. Pentru calculul gradului de satisfacţie au fost luate ca reper 13 mărci de autoturisme care au întrunit un minim de 150 de utilizatori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata