Mercedes va relansa marca de lux Maybach

Grupul auto german Daimler intenționează să relanseze marca de lux Maybach, în ideea de a se adresa clienților ultra-înstăriți din Asia şi SUA, a declarat o sursă din interiorul companiei, transmite Reuters.

Noul Maybach ar urma să fie prezentat în luna noiembrie atât la salonul auto de la Guangzhou cât şi la cel din Los Angeles, urmând să coste mai mult decât dublu față de actualul model de top Mercedes-Benz S600, care se comercializează pentru 165.000 de euro (228.000 de dolari), a mai spus sursa. De asemenea, Mercedes Maybach va fi mai lung cu 20 de centimetri față de versiunea extinsă a S-Class, devenind cea mai lungă limuzină din gama Mercedes, până la lansarea unei versiuni şi mai lungi denumită Pullman.

Daimler a oprit producția limuzinelor Maybach în 2012, după ce eforturile destinate comercializării unor maşini bazate pe un design unic şi pe un preț de cost de 380.000 de dolari nu au avut succes în rândul clienților. Doar 200 de automobile Maybach au fost vândute în 2011, însă în rândul clienților s-au aflat celebrități precum miliardarul rus Roman Abramovici, muzicianul Jay-Z şi regele Spaniei.

Sursa citată de Reuters susține că grupul auto german dezvoltă în prezent şi o limuzină de stat denumită Mercedes-Benz Pullman, care ar urma să coste până la un milion de dolari, în versiune blindată, şi care va fi destinată transportului politicienilor. Acest model ar urma să fie mai lung cu un metru față de actuala versiune S-Class.

Modelul original Mercedes-Benz Pullman 600, lansat de constructorul german la salonul auto de la Frankfurt din 1963, avea o lungime de peste şase metri şi o viteză maximă de 200 de kilometri pe oră. Acest automobil s-a dovedit foarte popular în rândul dictatorilor precum Idi Amin, şahul Persiei Reza Pahlavi, Nicolae Ceauşescu şi Josip Broz Tito.

Potrivit unui raport realizat de Credit Suisse, în perioada care a trecut de la mijlocul lui 2012 şi până în prezent numărul milionarilor din întreaga lume a crescut cu aproape două milioane de persoane, marea majoritate fiind din SUA şi Asia. Studiul mai arată că în întrega lume există 98.700 de persoane cu o avere mai mare de 50 de milioane de dolari, urmând ca până în 2018 avuția mondială să crească cu 40% până la 334.000 de miliarde de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata