Meteorologii spun că un ciclon polar va lovi România

75

Meteorologii spun că un ciclon polar va lovi România. Din acest motiv vor exista condiții de ploaie, dar și de ninsoare în anumite zone ale țării şi care este prognoza meteo pentru această perioadă, în ţara noastră.

Astfel, ANM spune că vremea se va răci accentuat începând de joi seara, 17 noiembrie. De asemenea, vor exista condiții de ploaie în cea mai mare parte a țării. Un ciclon polar va trece deasupra României, motiv pentru care vor exista precipitații slabe și local moderate în majoritatea regiunilor țării. În general, cantitățile de apă vor atinge între 5 și 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vest, vor depăși 30 de l/mp.

Concret, Ciclonul are o traiectorie nordică, iar din această cauză vor predomina ploile în cea mai mare parte a țării. De asemenea vor exista condiții de ninsoare, în primă fază, în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri.

Începând de joi dimineața, ninsorile se vor extinde în zonele de munte din nord și se va depune un strat de zăpadă și la altitudini mai coborâte.

Vor exista momente de lapoviță și ninsoare

De asemenea, vor exista posibile intervale cu lapoviță și ninsoare în zonele mai înalte din nordul Moldovei. Acest lucru se va întâmpla trecător, în special în cea de-a doua parte a zilei de joi și vineri.

Vântul va avea parte de intensificări puternice în partea de vest, sud și est, iar rafalele vor atinge 40 – 50 km/h. Izolat, rafalele pot atinge 60 – 70 km/h.

În plus, vremea va fi destul de rece pentru această perioadă în nordul și nord-estul țării. Vineri, temperaturile se vor situa între 4 și 8 grade Celsius.

ANM a emis un cod galben de ceață

Pentru joi, 17 noiembrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare nowcasting de tip cod galben de ceață pentru câteva județe din România. Codul este valabil de la ora 09:00 până la ora 11:00.

De asemenea, meteorologii spun că atenționarea este valabilă pentru județul Bacău (zona joasă), județul Galaţi, județul Iaşi și județul Vaslui.

Aşadar, ANM mai spune că, local, ceață va determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro