Microsoft a oferit un update de securitate pentru a rezolva o vulnerabilitate a browserului Internet Explorer

Microsoft a pus la dispoziție de urgență joi un update de securitate pentru browserul său Internet Explorer, victimă a unei importante vulnerabilități, ajutând astfel inclusiv milioane de clienți care încă mai folosesc sistemul de operare Windows XP, pentru care compania nu mai oferă asistență tehnică de la începutul lunii aprilie, relatează AFP și Reuters.

Microsoft s-a grăbit să ofere acest update, disponibil pentru versiunile de la 6 la 11 ale Internet Explorer, după ce, în weekend, compania de securitate cibernetică FireEye Inc a atras atenția că un grup sofisticat de hackeri a exploatat breșa pentru a lansa atacuri într-o companie numită ‘Operation Clandestine Fox’.

Luni, autoritățile americane i-au atenționat pe internauți în legătură cu această breșă de securitate, sfătuindu-i să utilizeze alte browsere de navigare pe internet.

Este prima mare amenințare după ce Microsoft a încetat să mai ofere asistență, la 8 aprilie, pentru sistemul său de operare Windows XP, vechi de 13 ani.

Miercuri, Microsoft a precizat inițial că nu va oferi soluții de remediere a breșei pentru utilizatorii de Windows XP, deoarece a încetat să mai susțină acest produs. Însă, joi, în timp ce Microsoft a început să ofere update-ul pentru acoperirea vulnerabilității prin sistemul său automat Windows Update, o purtătoare de cuvânt a companiei a spus că soluția tehnică va fi oferită și clienților care folosesc XP.

„Am decis să o rezolvăm, să o rezolvăm rapid și pentru toți clienții noștri”, a scris purtătoarea de cuvânt, Adrienne Hall, pe blogul oficial al Microsoft. Ea a precizat că nu au existat multe atacuri care să exploateze această breșă și că îngrijorările au fost exagerate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata