Microsoft a prezentat o primă versiune a viitorului sistem de operare Windows 10

Grupul american Microsoft a dezvăluit marți o primă versiune a viitorului său sistem de operare, botezată „Windows 10”, prin care speră să regăsească formula câștigătoare datorită căreia să fie prezent din nou pe calculatoarele firmelor și tabletele publicului larg, transmite AFP.

Potrivit ‘versiunii tehnice de prezentare’ a viitorului sistem de operare, prezentată marți la San Francisco, Windows 10 readuce o parte din elementele familiare ale lui Windows 7, inclusiv clasicul meniu Start, în urma plângerilor venite de la utilizatorii nemulțumiți că acest element a lipsit din versiunea Windows 8. Deși nu va fi apărea pe piață decât abia la finele lui 2015, utilizatorii vor avea șansa de a testa viitorul Windows 10 începând de miercuri via noul program Windows Insider, care va permite companiei să modifice varianta finală în funcție de reacțiile venite de la utilizatori.

‘Acesta va fi cel mai complet și mai bun sistem de operare, cel mai complet pe care Microsoft l-a conceput vreodată pentru companii‘, a declarat Terry Myerson, vice-președinte Microsoft responsabil pentru sistemele de operare. Myerson precizează că Windows 10 este ‘primul pas dintr-o nouă generație de sisteme de operare Windows’. Precedenta versiune, lansată pe piață în urmă cu doi ani, se chema Windows 8 însă pentru următoarea versiune Microsoft a ales să treacă direct la Windows 10 pentru a arăta că este vorba de un pas important înainte.

Windows 10 este conceput pentru a se adapta automat aparatului pe care este utilizat, fie că este vorba de o consolă de jocuri video Xbox, un calculator personal de birou sau o tabletă. În plus, într-un moment în care se înmulțesc atacurile cibernetice, Windows 10 promite o securitate îmbunătățită, inclusiv mijloace pentru a separa și a securiza datele pentru a le proteja mai bine împotriva piraterie. Astfel, Windows 10 va putea să facă diferența între datele personale și cele profesionale, ceea ce va permite companiilor să șteargă informațiile care le privesc fără a le afecta pe altele.

Acesta va fi primul sistem de operare lansat de gigantul Microsoft după ce Satya Nadella a preluat funcția de CEO la începutul anului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata