Microsoft preia LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

Producătorul american de software Microsoft Corp a anunţat luni, 13 iunie, că a ajuns la un acord pentru preluarea reţelei de socializare pentru carieră LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari în numerar, transmite Reuters.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, Microsoft, producătorul sistemului de operare Windows, a precizat că oferta sa de 196 de dolari pentru fiecare acţiune LinkedIn reprezintă o primă de 49,5% faţă de preţul înregistrat vineri seară de acţiunile LinkedIn. Jeff Weiner va rămâne directorul general al LinkedIn şi va fi în subordinea lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

„LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică concentrată pe conectarea profesioniştilor din întreaga lume”, a declarat Satya Nadella într-un comunicat de presă, adăugând că obiectivul acestei achiziţii este crearea de sinergii în special cu Microsoft 365, sistemul de operare al Microsoft în domeniul cloud prin care grupul vrea să concureze cu Google.

Cele două companii au precizat că această tranzacţie, care a primit deja aprobarea fondatorului şi a acţionarului principal de la LinkedIn, Reid Hoffman, ar urma să se încheie până la finalul acestui an. Microsoft va emite noi obligaţiuni pentru a finanţa această tranzacţie care reprezintă cea mai mare achiziţie derulată vreodată de gigantul software.

Imediat după acest anunţ, acţiunile LinkedIn au înregistrat o creştere de 48,19% până la 194,25 dolari în cursul tranzacţiilor electronice care preced deschiderea Wall Street. În schimb, titlurile Microsoft au înregistrat o scădere de 2,99% până la 49,94 dolari pe acţiune.

Înfiinţată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potenţială conexiune pentru extinderea afacerii şi în alte regiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata