Microsoft va închide uzina Nokia din Ungaria

Grupul informatic american Microsoft va închide uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajați, a anunțat joi compania, transmite MTI.

Măsura face parte dintr-un plan mai amplu de restructurări în urma căruia Microsoft vrea să elimine 18.000 de locuri de muncă, sau 14% din efectivele sale mondiale. Cea mai grav lovită va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services care va pierde 12.500 de angajați, adică jumătate din forța sa de muncă.

Zoltan Laszlo, un lider sindical de la Komarom, a declarat pentru MTI că managementul i-a informat pe angajați că uzina se va închide în luna noiembrie. Discuțiile cu privire la pachetele compensatorii vor începe la finele acestei luni, a adăugat liderul sindical.

În 2012, Nokia a concediat 2.300 din cei aproximativ 4.400 de angajați care lucrau atunci la Komarom. La acea dată, compania a anunțat că are de gând să transfere activitatea de producție în Asia.

Anterior, în anul 2011, Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din județul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, grupul finlandez Nokia a fost cumpărat anul trecut de Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata