Miliardarul indian Mittal a pierdut 424 de milioane de euro într-un singur an în România

Proprietarul ArcelorMittal, miliardarul Lakshmi Mittal, a inregistrat anul trecut pierderi de 424 milioane de euro la cele patru combinate siderurgice pe care le are in Romania. Suma reprezinta jumatate din tot ce agonisisera la Galati incepand cu anul 2001, de la privatizarea Sidex.

Cel mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, a pierdut anul trecut 334 milioane de euro (1,4 mld. lei) numai din activitatea de la Galati. Pierderea este de peste doua ori mai mare decat castigul consemnat de ArcelorMittal Galati in anul precedent (164 mil. Euro), potrivit Ziarul Financiar.

„Cand functioneaza la 25% din capacitate cum s-a intamplat pe parcursul anului trecut sunt si pierderi mari, dar cand treaba merge bine si profitul combinatului de la Galati ajunge la 400-500 mil. dolari pentru ca ponderea costurilor cu personalul este mica, undeva la 15%”, a declarat Petru Ianc, director in Ministerul Economiei, specialist in siderurgie.

Un singur an a fost de ajuns pentru ca indienii să piardă jumătate din tot ce agonisiseră la Galaţi începând cu anul 2001, la privatizarea Sidex (vechea denumire a ArcelorMittal Galaţi).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata