Ministrul Economiei despre firma Schweighofer: Nu pleacă câinele de la măcelărie

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat joi, la Bistrița, în cadrul unei conferințe de presă, că nu crede că firma austriacă Schweighofer va pleca din România dacă noul Cod Silvic va intra în vigoare în forma aprobată de către Parlament.

„În ce măsură sunt aceste amenințări ale marilor operatori, că, domnule, noi închidem, plecăm… nu pleacă nimeni. Nu pleacă câinele de la măcelărie, stați liniștiți. Dar, evident, având bugete mari, pierzând cumva sume foarte mari, sunt foarte agitați”, a spus Tudose.

Întrebat care ar fi impactul economic în cazul în care firma austriacă își va închide, totuși, obiectivele din România, ministrul Economiei a răspuns că singurul efect ar fi că „vor rămâne pădurile netăiate”.

„Dumnezeule, o să rămână lemnul netăiat, o să rămânem cu pădurile netăiate! (…) Codul Silvic nu a fost făcut pentru o firmă sau împotriva unei firme. Vorbim de principii, de niște procente, de niște contingente. Cine se încadrează acolo, bine, cine nu, asta e. Dacă avem 10 pomi de tăiat, nu vă închipuiți că, dacă pleacă unul cu drujba, pomii aceia rămân netăiați. Dar cei 10, nu 11 și nu cineva să îi taie pe toți, nu monopol”, a afirmat ministrul.

Mihai Tudose consideră că, până la intrarea în vigoare a Codului Silvic, este nevoie de luarea unor măsuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masă lemnoasă neprelucrată.

Ministrul Economiei a avut, joi, o întrevedere cu mai mulți oameni de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, la care au participat și prefectul Ioan Țintean, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata