Ministrul Transporturilor a solicitat conducerii TAROM măsuri imediate pentru îmbunătăţirea situaţiei economice a companiei

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat, marți, 15 iulie, conducerii TAROM un plan de măsuri imediate pentru a îmbunătăți situația economică a companiei, în contextul în care aceasta își desfășoară activitatea într-o piață concurențială puternică, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, remis marți.

Potrivit sursei citate, Ioan Rus a efectuat o vizită de lucru la TAROM și Romatsa, unde s-a întâlnit atât cu reprezentanții managementului privat, cât și cu organizațiile sindicale, pentru a identifica problemele cu care se confruntă în acest moment companiile.

‘În urma discuțiilor avute cu ambele părți, ministrul Transporturilor a solicitat conducerii TAROM un plan de măsuri imediate pentru a îmbunătăți situația economică a companiei, în contextul în care aceasta își desfășoară activitatea într-o piață concurențială puternică. Totodată, Ioan Rus le-a recomandat organizațiilor sindicale să intensifice dialogul cu managementul privat al companiei și împreună să găsească soluțiile cele mai eficiente pentru redresarea TAROM’, se arată în comunicat.

Conform documentului, vizita de lucru de marți se înscrie într-o serie de întâlniri pe care ministrul Transporturilor le va avea cu reprezentanții tuturor companiilor care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

TAROM a încheiat anul 2013, din punct de vedere financiar, cu o reducere a pierderilor de 44%, reprezentând 100 milioane de lei, față de anul 2012, și cu 30%, respectiv 56 milioane de lei, față de cifra raportată în bugetul aprobat pe anul 2013.

Rezultatul net indică în 2013 pierderi pentru TAROM de 130,168 milioane de lei, comparativ cu 230,618 milioane de lei raportate în 2012.

Potrivit unui comunicat al companiei, publicat luni, rezultatul net aferent lui 2013 a fost mai bun cu 9%, respectiv 13 milioane de lei, comparativ cu cel estimat în planul de management (minus 143 milioane de lei).

Venituri totale ale TAROM pentru 2013 se ridică la 1,274 miliarde de lei, în creștere cu 7,187 milioane de lei față de 2012, iar cifra de afaceri netă a crescut anul trecut cu 3% (36,871 milioane de lei), ajungând la 1,085 miliarde de lei.

Compania a redus cheltuielile totale în anul financiar 2013 cu 6%, în scădere cu 93,262 milioane de lei față de anul 2012, când acestea erau de 1,497 milioane de lei.

„TAROM depune eforturi mari pentru a îndeplini principalul obiectiv al companiei, acela de a rentabiliza activitatea companiei, pe fondul unei competiții extrem de dure atât din partea segmentului low-cost, cât și din partea competitorilor de linie. Rezultatele noastre financiare s-au îmbunătățit considerabil și acest lucru ne motivează și ne face încrezători că vom îndeplini obiectele comerciale și financiare pe care ni le-am propus. Politica noastră comercială și-a îndreptat toată atenția către client. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pasagerilor, ne-am diversificat serviciile la bord, am îmbunătățit orarul de zbor  cu rute și frecvențe noi’, a declarat directorul general al companiei, Christian Heinzmann.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și a crescut în același timp cu aviația românească. TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATĂ) iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata