Mitsubishi Motors recunoaşte că a utilizat metode incorecte de testare încă din 1991

Constructorul auto japonez Mitsubishi Motors a recunoscut marţi, 26 aprilie, că a utilizat metode de testare a consumului de combustibil care nu respectă standardele guvernamentale încă din anul 1991, o perioadă mult mai mare decât ceea ce se ştia până acum, informează AFP.

Valoarea de piaţă a Mitsubishi Motors, al şaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate după ce săptămâna trecută compania a admis că a exagerat economiile de combustibil pentru patru modele de automobile vândute pe piaţa japoneză şi de asemenea că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 2002.

„Am utilizat această metodă pentru piaţa internă încă din 1991”, a declarat marţi un responsabil al grupului Mitsubishi Motors, într-o conferinţă de presă, adăugând că „nu cunoaştem încă numărul modelelor afectate”.

Aceste dezvăluiri au determinat autorităţile japoneze să efectueze percheziţii unul din centrele de cercetare & dezvoltare ale Mitsubishi Motors, în vederea începerii unei investigaţii. De asemenea, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a avertizat că ar putea coborî şi mai mult ratingul Mitsubishi Motors în zona speculativă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata