Mobilă cu fonduri europene

Mircea Pîrţoc şi soţia lui, Dorinela, vor să-şi dezvolte afacerea cu fonduri europene. Chiar dacă a semnat contractul de finanţare pentru banii de la UE, un bănăţean întâmpină greutăţi mari pentru că nu are bani să înceapă proiectul şi riscă să piardă finanţarea.


Mircea Pîrţoc, patronul firmei Doralux din Timişoara
, şi-a început afacerea cu mobilă importând uşi de interior. Din 2006 a început însă să producă uşi şi mobilier, afacere de familie coordonată de el şi de soţia lui.

Timişoreanul nu se gândea să ia bani europeni până când nu l-au căutat reprezentanţii unei firme de consultanţă. Aceştia au întocmit proiectul ca la carte, fără să întâlnească niciun fel de greutate până la semnarea contractului de finanţare.

Păcălit de firma de consultanţă

Chiar dacă a întocmit un proiect bun, firma de consultanţă i-a adus nemulţumiri producătorului de mobilă. El a spus că firma de consultanţă l-a păcălit şi cu comisionul pe care trebuie să şi-l atragă.

„ Am plătit aproximativ 3.000 de lei firmei de consultanţă şi am semnat un contract cu ei, prin care 8% din banii primiţi merg la firmă pentru că sunt asiguraţi de Uniunea Europeană, ceea ce nu este adevărat. Tot din banii mei plătesc. “

Dacă primeşte banii, Mircea Pîrţoc îşi va cumpăra două utilaje, unul pentru găurirea mobilierului şi unul pentru căntuire.

Chiar dacă întâmpină greutăţi mari şi este în pericol să piardă finanţarea, Mircea Pîrţoc consideră că fondurile europene sunt bine venite.

Sursa: Adevarul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata