Moody’s a revizuit în scădere perspectiva ratingului Nestle

Moody’s Investors Service a confirmat miercuri (28 octombrie 2009) ratingul pe termen lung “Aa1” al Nestle S.A., cea mai mare companie alimentara din lume, si al filialelor sale garantate si a revizuit in scadere perspectiva ratingului pe termen lung, de la stabila la negativa, dupa ce compania a anuntat in 22 octombrie ca va accelera cumpararea de titluri de la actionari in valoare de 7 miliarde franci elvetieni, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

“Perspectiva negativa reflecta actuala pozitie slabita a Nestle in categoria sa de rating, combinata cu recentul anunt ca va fi accelerata cumpararea de titluri de la actionari in 2009”, a declarat Marie Fischer-Sabatie, analist si vicepresedinte al Moody’s Investors Service.

Agentia “este ingrijorata ca anuntul Nestle privind achizitionarea de actiuni in valoare de 7 miliarde de franci elvetieni in 2009 va depasi fluxul de numerar disponibil si va avea ca rezultat majorarea datoriilor companiei peste tinta stabilita de Moody’s pentru categoria de rating”, a avertizat Marie Fischer-Sabatie.

În România, Nestle detine fabrica de la Timisoara, deschisa in anul 1995, unde se produc napolitanele Joe si produsele “Nescafe 3 in 1” si “Nescafe 2 in 1”.
Principalii competitori ai Nestle pe piata din România sunt Kraft Foods, Strauss, pe segmentul de cafea, Masterfoods sau Dr. Oetker, pe culinar, si European Food, Alka si Romdil, pe cel al napolitanelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata