Naţionalitatea pasagerilor aflaţi la bordul avionului Malaysia Airlines prăbuşit în Ucraina

În total, 298 de persoane, printre care 154 de pasageri olandezi, se aflau la bordul avionului companiei Malaysia Airlines care s-a prăbușit joi în estul Ucrainei în timp ce zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a informat vicepreședintele filialei europene a companiei malaeziene, citat de AFP.

„La bord, se aflau 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului”, a declarat Huib Gorter, vicepreședinte al filialei europene a Malaysia Airlines, în cursul unei conferințe de presă desfășurate la Aeroportul Amsterdam Schiphol.

Gorter a prezentat o listă a pasagerilor după naționalitate, precizând în același timp că naționalitatea a circa 50 de pasageri nu a fost stabilită pentru moment.

El a menționat că, pe lângă cei a căror naționalitate nu a fost încă determinată, la bord se mai aflau 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, șase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi și un canadian.

Huib Gorter nu a fost în măsură să confirme prezența unor francezi la bordul aeronavei.

Avionul companiei Malaysia Airlines, un Boeing 777 decolat de pe aeroportul din Amsterdam în direcția Kuala Lumpur, a dispărut de pe radar la 10.000 de metri altitudine și s-a prăbușit în apropierea orașului Șahtarsk, nu departe de granița cu Rusia, într-o zonă controlată de separatiștii proruși.

Autoritățile de la Kiev și insurgenții se acuză reciproc că se află la originea tirului cu rachetă ce a cauzat incidentul, fără să existe dovezi materiale care să sprijine vreuna dintre ipoteze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata