Nica:Listarea pe bursă a acţiunilor deţinute de statul român la Romtelecom va avea loc „foarte repede” în cursul acestui an

Listarea pe bursă a acţiunilor deţinute de statul român la Romtelecom va avea loc în cursul acestui an, în prezent fiind semnat contractul cu consultantul pentru privatizarea companiei, a declarat, joi, fostul ministru pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, în conferinţa de bilanţ.

„S-a semnat contractul cu consultantul de privatizarea al Romtelecom şi mergem în linie dreaptă. Este un program foarte ambiţios şi ne ţinem de acest calendar ca să avem pentru prima dată în decursul acestui an prima listare la bursă şi accesul la acţiunile deţinute de grupul Romtelecom. Este un lucru pe care l-am promis şi urmărim matematic ca acest lucru să se întâmple, respectiv ca aceste etape să se îndeplinească cu stricteţe”, a spus Nica.

Deşi nu a dorit să facă precizări în privinţa pachetului de acţiuni care va fi listat pe bursă şi nici perioada exactă din acest an, fostul şef al MSI a afirmat că speră ca listarea să se întâmple foarte repede în decursul acestui an.

„Sper ca listarea să se întâmple foarte repede în decursul acestui an. Nu pot să vă dau luna sau alte detalii care ţin de alt domeniu pentru că este vorba de o listare la bursă şi de nişte lucruri care trebuie pregătite şi aranjate, dar am luat toate măsurile pentru ca, împreună cu consultantul şi cu ceilalţi acţionari ai grupului Romtelecom, să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cele mai bune condiţii”, a precizat Dan Nica.

Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/ a anunţat marţi semnarea contractului pentru asistenţă specializată în cazul privatizării Romtelecom cu reprezentanţii consorţiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consorţiu), UBS Limited, Muşat şi Asociaţii SPARL, şi BT Securities S.A.

Conform MSI, obligaţiile contractuale ale consultantului constau în furnizarea de servicii de consultanţă în procesul de finalizare a privatizării SC Romtelecom SA, pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor şi efectuarea tuturor măsurilor a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au ca scop optimizarea procesului de privatizare (achiziţii, vânzări active, divizări, fuziuni, conversie etc.), elaborarea şi implementarea strategiei de privatizare şi propunerea metodei de privatizare.

Preţul contractului este format dintr-o componentă fixă în valoare de zero lei şi o componentă variabilă reprezentând 2,085% din profitul brut obţinut din vânzarea tuturor sau a unei părţi a acţiunilor, care include toate taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia în vigoare, inclusiv TVA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata