Nicolae Gavrilescu, manager OMV Petrom, şi Ana Petre, expert piaţa imobiliară, reţinuţi

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMV Petrom, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, și Ana Petre, expert în piața imobiliară, responsabil cu înstrăinarea activelor secundare, pentru luare de mită, informează DNA.

În ordonanța de reținere se arată că în cauză există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2013 — mai 2014, inculpații Petre Ana și Gavrilescu Nicolae i-au pretins, în mod direct, unui denunțător suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba vânzarea-cumpărarea, la un preț avantajos pentru denunțător, a unor imobile aparținând Petrom SA, inculpații fiind angajații acestei societăți, arată sursa citată.

De asemenea, cu prilejul celor două întâlniri avute la două restaurante din municipiul Galați, când a fost pretinsă suma de 10.000 de euro, denunțătorul a plătit contravaloarea notei de plată pentru Gavrilescu și Petre.

”Ulterior, la data de 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a și primit de la denunțător suma de 45.000, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante. Concret, în cauză se reține că, la sfârșitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunțător și-a manifestat intenția de a cumpăra mai multe imobile aparținând S.C. Petrom S.A., punct de lucru în comuna Slobozia — Conachi, jud. Galați, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, persoana de contact din partea S.C. Petrom S.A. pentru astfel de contracte. Aceasta i-a relatat denunțătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la prețul de 20.000 de euro, preț oferit de către acesta și situat sub cel cerut de S.C. Petrom S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentația factorilor decizionali din cadrul S.C. Petrom S.A. și întocmește referatul final pe care directorii S.C. Petrom S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară și cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae. Ulterior, în cadrul unei întâlniri pe care denunțătorul a avut-o atât cu Petre Ana, cât și cu Gavrilescu Nicolae într-un restaurant din mun. Galați, cei doi i-au pretins acestuia, în mod direct, suma de 10.000 de euro, pe care acesta să-i remită înainte de începerea întocmirii documentației pentru vânzarea-cumpărarea imobilelor. La 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a primit de la denunțător suma de 45.000, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, adaugă sursa citată.

Celor doi li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpați și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală. La data de 27 și 28 mai, Nicolae Gavrilescu și Ana Petre au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

‘Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata