Nike, TAG Heuer şi Porsche şi-au suspendat contractele cu Maria Şarapova

 Trei sponsori importanţi s-au distanţat marţi de jucătoarea de tenis Maria Şarapova, care a anunţat luni, 7 martie, că a fost depistată pozitiv la un control antidoping, informează DPA.

Grupul american Nike, cel mai mare producător mondial de echipamente sportive, a informat că „am decis să ne suspendăm relaţia cu Maria atâta timp cât investigaţia continuă”.

La rândul său, producătorul elveţian de ceasuri TAG Heuer a anunţat şi el că a abandonat planurile vizând prelungirea unui acord de sponsorizare care a expirat anul trecut.

„Având în vedere situaţia actuală, marca elveţiană de ceasuri a suspendat negocierile şi a decis să nu mai reînnoiască contractul cu Maria Şarapova”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Constructorul german de automobile de lux Porsche, care sponsorizează turneul de tenis care va avea loc luna viitoare la Stuttgart, a anunţat şi el marţi că va suspenda calitatea de ambasador al brandului acordată Mariei Şarapova.

„Până când vor apărea noi detalii şi vom putem să analizăm situaţia, am decis să suspendăm activităţile planificate”, a informat Porsche într-un comunicat.

Maria Şarapova a dezvăluit că a fost depistată pozitiv în urma unui control antidoping efectuat în timpul Openului Australiei. Campioana rusă a explicat că a fost depistată pozitiv la meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Cu cinci titluri de Mare Şlem în palmares, jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova a devenit o referinţă pentru sport-business, cu o averea estimată la peste 200 milioane de dolari. Rusoaica este sportiva cel mai bine plătită din lume în 2015, conform magazinului Forbes, cu peste 29 milioane dolari câştiguri, dintre care şapte pe teren, restul provenind din venituri publicitare şi diferite activităţi, între care dulciurile Sugarpova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: press.porsche.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata