Nokia vrea să concureze cu Apple prin lansarea unei tablete care seamă cu iPad Mini

Compania finlandeză Nokia a prezentat marți o tabletă care utilizează sistemul de operare Android, acesta fiind primul său dispozitiv lansat după și-a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft pentru șapte miliarde de dolari, transmite Reuters.

Noua tabletă are un ecran tactil cu o diagonală de 7,9 inchi și un procesor Intel Atom de 2,4 Ghz. Cu o greutate de 319 grame și o grosime de 6,9 milimetri, Nokia N1 are un design similar cu iPad Mini de la Apple, chiar dacă utilizează ultima versiune a sistemului de operare al rivalului Google, Android 5.0.

‘Inițial, în primul trimestru al anului următor, tableta va fi vândută pe piața chineză la un preț estimat de 249 de dolari’, a informat Nokia. Compania finlandeză a precizat că de producția, distribuția și comercializarea noii tablete N1 se va ocupa grupul taiwanez Foxconn.

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, Nokia nu mai produce în prezent astfel de dispozitive, după ce și-a vândut această divizie către producătorul american de software Microsoft. Săptămâna trecută, directorul general Rajeev Suri a declarat că analizează modalitățile care să-i permită să readucă marca Nokia în atenția consumatorilor prin acorduri de licențiere cu producătorii de dispozitive electronice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata