Nou deces la Complexul Energetic Oltenia. Un angajat a murit în somn

 Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia a murit în somn, miercuri, cel mai probabil din cauza unui infarct. Este al doilea angajat al CEO care a murit în ultimele trei luni.

Daniel Licărete, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bolboși, angajat al Carierei Miniere Jilț Nord din cadrul CEO, a murit miercuri în somn.

Fiica acestuia a sesizat Poliția.

Surse apropiate anchetei susțin că soția bărbatului a declarat că acesta avea probleme cardiace, pentru care i s-a prescris un tratament, pe care însă refuza să-l urmeze. Salariatul își luase miercuri o zi liberă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Primele verificări arată că bărbatul ar fi murit în urma unui infarct. Acesta este cel de-al doilea angajat al CEO care a murit în ultimele trei luni.

La Camera Deputaților se află un proiect de lege privind scăderea cu doi ani a vârstei de pensionare la CEO, de la 57 la 55 de ani, care nu a fost adoptat marți. Un lider de sindicat este de părere că acest proiect le-ar putea salva viața multor angajați.

„Poate acest om nu murea, poate se ducea și se trata. Stătea liniștit acasă, nu mai primea stresul care e aici. A murit de inimă, dacă a murit în somn, dacă era acasă poate stătea liniștit, se ducea la o stațiune, cu familia și nu murea. Puteam să evităm acest lucru dacă proiectul era adoptat și era redusă vârsta de pensionare. Putem să evităm cu mulți oameni. Cât mai avem de trăit, vrem să stăm acolo acasă, ca pensionarii, să avem grijă de nepoți. Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe șantierul lui? Suntem bolnavi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Reprezentanții CEO sunt de părere că reducerea vârstei de pensionare nu ar rezolva problemele de sănătate ale angajaților și că este important să respecte tratamentul și recomandările medicilor.

„Nefericitul eveniment s-a întâmplat acasă, dimineața, în jurul orei 4.00. O primă informație pe care o avem este că decesul ar fi fost cauzat de un infarct. Ne pare rău că se întâmplă asta, suntem alături de familie, așa cum ne-am comportat cu toți angajații, am angajat copiii celor decedați, dar din păcate eu văd că este o problemă de control periodic, de a-ți lua medicamentele, dacă ești depistat cu o boală de tensiune, de inimă, aici eu văd problema. Aici ar trebui să lucrăm noi, sa încercăm să-i conștientizăm să meargă la un control, să se ducă la un cardiolog. Dacă el e bolnav de inimă, ce se întâmplă dacă va ieși la pensie mai devreme? Infarctul din păcate nu iartă. Trebuie mers la doctor și controlat. Din punct de vedere medical, ei au toate analizele făcute, au toate controalele făcute, dar trebuie să respecte tratamentul. Ultimul caz a fost tot la Jilț, un șef de sector, acum trei luni. Tot infarct. Trebuie să conștientizăm, să meargă la doctor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Boza, managerul CEO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata