Noua generaţie Opel Meriva este disponibilă pe piaţa românească

A doua generaţie a automobilului Opel Meriva, cel mai vândut monovolum de clasă mică în întreaga lume, este disponibil începând de joi (7 iulie 2010) şi pe piaţa românească, la preţuri începând de la 13.745 euro (inclusiv TVA), a anunţat Opel România.

Noul Opel Meriva înlocuieşte generaţia apărută în anul 2003, care a fost vândută la nivel global în peste un milion de exemplare şi a fost permanent lider în segmentul monovolumelor mici, unde a concurat cu modele precum Fiat Idea, Renault Modus şi Ford Fusion.
Meriva este cel mai mare automobil dintre monovolumele mici şi, conform studiilor de marketing, a fost preferat în special de familişti şi de persoanele care utilizează frecvent scaunele din spate.

Printre caracteristicile acestei maşini figurează poziţia înaltă a scaunelor, accesul uşor la în faţă şi în spate, flexibilitatea datorită modularizării scaunelor. Noua Meriva se remarcă şi prin design-ul deosebit, pentru care a fost şi premiată.
Uşile sunt deschidere inversă, o soluţie cu un aer elegant retro, întâlnită des la trăsuri şi la majoritatea vehiculelor până în anii 50, ca o dovadă a eleganţei şi interesului arătat pasagerului din spate.

Deschiderea inversă a fost interzisă în anii 60 din motive de siguranţă auto, dar a fost reintrodusă de Rolls Royce pe modelul Phantom, după ce problemele tehnice au fost înlăturate şi soluţia a fost autorizată de normele europene.
Meriva este disponibilă în România în 3 variante de motorizare pe benzină şi două Diesel, iar volumul de încărcare este de până la 1.500 litri. Pe piaţa românească, monovolumele de la Opel – Meriva şi Zafira – s-au situat pe primele două locuri ca vânzări în segment, un segment însă care pe piaţa locală nu este caracterizat de volume de vânzări semnificative.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata