Noul CA al TAROM este format din şapte membri; cinci numiri noi

Noul Consiliu de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române – TAROM este format din șapte membri, doi rămași din vechea componență, respectiv Răzvan Filipescu și Dante Stein, iar alți cinci noi membri au fost numiți în Adunarea Generală a Acționarilor de marți.

Acționarii TAROM SA au decis schimbarea a patru din cei șase membri rămași în Consiliu de Administrație, iar unul dintre membri, Bogdan Speteanu, a renunțat, în martie, la această calitate.

Astfel, Consiliului de Administrație de la TAROM este format din Iulian Matache — secretar de stat Ministerul Transporturilor, Dante Stein — fost consilier al premierului Victor Ponta, Răzvan Filipescu — președinte Autoritatea Națională pentru Turism, Radu Mihai Fleanță — lider Sindicatul piloților din TAROM, Gabriel Dumitrașcu — directorul Direcției de Privatizare din Departamentul pentru Energie, Toma-Dorin Cîmpeanu — fost secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională și Dan Valeriu Andrei — fost director Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Membrii CA înlocuiți sunt Manuel Donescu, Florin Luca, Constantin Sebeșanu și Ovidiu-Petrișor Artopolescu.

Fostul Consiliu de Administrație a fost instalat în noiembrie 2013, când ministru al Transporturilor era Ramona Mănescu.

Compania TAROM a fost înființată în 1954, iar din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam. Din 1993 a devenit membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata