O companie chineză, interesată de preluarea Oltchim

Ministerul Economiei a primit o ofertă din partea unei companii chineze interesate de preluarea Oltchim, dar deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare, a declarat, luni, Mihai Tudose, ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Comerțului și Turismului.

„La Ministerul Economiei există o ofertă din partea unei companii chineze interesată de preluarea Oltchim. Deocamdată s-a cerut prelungirea termenului de ofertare. Există o parte foarte bună că Oltchim a intrat pe profit operațional. Sunt datorii de 700 de milioane de lei, ceea ce este o sumă, dar vrem să transformăm aceste datorii în acțiuni, să facem conversia, iar pe baza acestui lucru, fără datorii, ea să fie bancabilă și împreună cu un investitor vom putea să rezolvăm această situație’, a spus Mihai Tudose, întrebat despre interesul companiilor chineze pentru Oltchim, la audierile în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Acesta a afirmat că nu crede va avea opoziție din partea Comisiei Europene în ceea ce privește conversia datoriilor în acțiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata