O companie din India a lansat un smartphone care costă 4 dolari

19

Producătorul indian de telefoane mobile Ringing Bells a lansat miercuri cel mai ieftin smartphone din lume, cu un preţ de cost mai mic de 4 dolari, informează DPA.

Telefonul Freedom 251 va costa 251 de rupi, sau aproximativ 3,66 dolari, adică jumătate costul celui mai ieftin smartphone care se comercializează pe piaţa din India. Dispozitivul utilizează sistemul de operare Android 5.1 Lollipop, are un procesor de 1,3 gigahertz, un display color de 4 inchi, două camere video, una dorsală cu o rezoluţie de 3,2 megapixeli şi una frontală de 0,3 megapixeli.

Firma Ringing Bells a fost înfiinţată în luna septembrie 2015 şi a început să vândă online telefoane mobile sub brandul Bell în urmă cu doar câteva săptămâni. Un purtător de cuvânt a precizat că în prezent compania importă componentele din străinătate pentru a le asambla în India dar în decurs de un an intenţionează să-şi producă telefoanele pe piaţa locală.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Counterpoint Research, numărul de utilizatori de telefonie mobilă din India a trecut pragul de un miliard, ceea ce plasează această ţară pe locul doi la nivel mondial după China, iar vânzările de smartphones ieftine au crescut şi ele. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: financialexpress.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata