O creștere puternică din Asia crește vânzările Hermes în primul trimestru

Vânzările la producătorul de genți Birkin, Hermes, au crescut cu 44% în primul trimestru, datorită creșterii puternice din Asia, unde veniturile aproape s-au dublat față de un an mai devreme, întrucât restricțiile COVID-19 s-au relaxat și magazinele au fost redeschise.

Grupul francez de lux, care a rezistat pandemiei coronavirusului mai bine decât rivalii, a declarat că veniturile la cursuri de schimb constante s-au ridicat la 2,08 miliarde de euro (2,50 miliarde de dolari) în cele trei luni până în martie, depășind așteptările analiștilor pentru o creștere de 24%.

Vânzările din Asia, cu excepția Japoniei, au crescut cu 94% în perioada respectivă, creșterea în China fiind deosebit de semnificativă. Acest lucru, combinat cu o revenire în Statele Unite, unde vânzările au crescut cu 24%, au ajutat grupul să compenseze mai mult decât scăderea vânzărilor în Europa, datorită unei noi runde de blocare a coronavirusului.

Eric du Halgouët, vicepreședinte executiv pentru finanțe al grupului, a declarat reporterilor că, creșterea vânzărilor în acest trimestru nu a fost determinată de o creștere semnificativă a prețurilor, întrucât grupul a scăzut prețurile cu doar 1,4% până în acest an.
El a spus că vânzările online au crescut cu 100% sau mai mult în toate regiunile și probabil că vor depăși în curând 1 miliard de euro.

Primul trimestru puternic al grupului – cu vânzări în creștere cu 33% față de nivelurile din 2019 – se adaugă semnelor unei reveniri în sectorul bunurilor de lux, rivalii LVMH și Kering raportând, de asemenea, o creștere a veniturilor.

Cu toate acestea, du Halgouët a spus că este prea devreme pentru a prezice că industria va pune criza coronavirusului în spatele acesteia în acest an, subliniind preocupări noi cu privire la o posibilă reapariție a virusului în Japonia.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata