O nouă familie de procesoare Intel pentru PC-urile de business

24

Noua familie de procesoare 2010 Intel Core vPro destinată PC-urilor de business, lansată vineri (5 februarie 2010) de Intel Corporation, prezintă caracteristici îmbunătăţite de securitate şi administrare, asigurând viteză sporită de lucru, prevenirea furturilor şi reducerea costurilor, se arată într-un comunicat al companiei americane.

„Companiile, în special cele care nu şi-au mai cumpărat PC-uri în ultimii ani, se confruntă cu o problemă legată de imposibilitatea sistemelor de a rula aplicaţiile pe care mulţi dintre angajaţi şi IT-işti le adoptă’, a declarat Rick Echevarria, vicepreşedinte Intel Architecture Group & general manager al Business Client Platform Division.

Folosind benchmark-uri standard, un notebook dotat cu noul procesor 2010 Intel Core i5 vPro poate rula cu până la 80 la sută mai rapid aplicaţii, poate rula aplicaţii multiple cu o viteză dublă şi poate proteja date confidenţiale de până la 3,5 ori mai rapid, în comparaţie cu un notebook mainstream vechi de 3 ani.

Prin tehnologia Intel Anti-Theft, disponibilă Intel vPro, se blochează accesul la un PC dacă un server central sau sistemele inteligente încorporate ajung la concluzia că PC-ul respectiv a fost pierdut sau furat. O altă caracteristică nouă, PC Alarm Clock, poate ‘trezi’ un PC din stadiul de ‘off’ la o oră prestabilită, pentru a derula sarcini de întreţinere, securitate sau de altă natură, pe cont propriu.

Pentru companiile mari, Intel a lansat o platformă pentru staţii de lucru bazată pe noul procesor Intel Core i5 şi chipset-ul Intel 3450. Platforma creează o categorie inovatoare de staţii de lucru entry-level eficiente, cu performanţă sporită şi fiabile, la preţuri comparabile cu tradiţionalele PC-uri de business.
Platforma bazată pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro include noul chipset Intel Q57 Express şi noul controller Intel 82577LM Gigabit Network pentru notebook-uri, precum şi Intel 82578DM Network pentru PC-uri desktop.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata