Oltchim se opune preluării societăţii de către PetroCarboChem

17

Presedintele Consiliului de Administratie al Oltchim S.A. si totodata managerul general al societatii, Constantin Roibu spune, intr-un comunicat de presa remis luni (26 octombrie 2009) ca “actionarul minoritar al societatii, PCC SE (consortiu germano-polonez – n.r), pregateste terenul, printr-o campanie defaimatoare, in presa internationala, pentru a prelua Oltchim, la o valoare mica”.

Roibu declara ca aceasta noua campanie, care ar urma sa se realizeze prin intermediul unei agentii media specializate – Expres Media Group – se anunta a fi foarte agresiva si face parte din strategia PCC SE de a bloca activitatea Oltchim si de a forta autoritatile române sa privatizeze compania inainte ca statul sa ia masurile care vor duce la restructurarea societatii.

“Scopul direct al PCC SE este preluarea Oltchim la o valoare cât mai mica. Ca si in celelalte cazuri de pâna acum, aceasta noua campanie de presa este sustinuta doar de simple declaratii ale reprezentantilor PCC SE impotriva strategiei managementului Oltchim, declaratii care nu sunt fundamentate pe nici un studiu tehnic sau financiar”, afirma Constantin Roibu.

Totodata, in comunicatul Oltchim se spune ca, in totala contradictie cu declaratiile de presa din România, in presa din strainatate PCC SE sustine ca nu are interes sa-si majoreze participatiile in România si ca banii incasati din vânzarea PCC Rail, celebra divizie feroviara poloneza a grupului, se vor folosi pentru investitii in industria din Polonia.

Managerul general ofera ca exemplu un articol aparut in presa germana (articolul “Warmer Regen” din revista germana WirtschaftsWoche – numarul 35 din 24.08.2009), unde, potrivit lui Roibu, PCC SE sustine ca banii obtinuti din vânzarea PCC Rail vor acoperi in principal pierderile de 295 milioane euro acumulate de grupul PCC in ultimii ani.

“PCC SE doreste ca statul roman sa-i permita sa devina actionar majoritar al Oltchim, pe bani foarte putini. In plus, PCC SE solicita sa-i fie incredintat managementul societatii si promite investitii dar si o noua politica de dezvoltare pe produse asa-zis noi, dar care, in realitate, o mare parte se afla deja in portofoliul de produse al Oltchim”, subliniaza managerul de la Oltchim.

Totodata, conducerea combinatului vâlcean declara ca “in lipsa unor strategii concrete, pe care grupul PCC nu a putut sa le prezinte nici societatii Oltchim si niciunei autoritati din România, desi le-au fost cerute, singura activitate concreta a acestui grup germano-polonez este sa defaimeze si sa denigreze activitatea Oltchim si a managementului acestuia si sa blocheze aceasta societate. Scopul PCC este simplu si evident: prin reclamatii si procese sa reduca valoarea Oltchim la minim posibil”.

“PCC SE promite salariatilor investitii de dezvoltare, instruirea personalului, dezvoltarea unor capacitati noi de productie si stabilitatea locurilor de munca. Toate acestea in timp ce in presa din Polonia acelasi semnatar al comunicatului catre salariatii Oltchim, respectiv Waldemar Preussner, presedintele si proprietarul grupului PCC, a anuntat ca grupul sau nu este interesat sa investeasca in România.

Waldemar Preussner promite polonezilor ca banii rezultati din vânzarea diviziei de transport vor fi investiti doar in Polonia. Aceeasi bani din care isi va acoperi pierderile inregistrate in Germania si din care promite ca va investi in compania româneasca Oltchim”, se mai spune in finalul comunicatului de presa semnat de Constantin Roibu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata