OMV Petrol. Modificări în managementul Diviziei de gaze

36

Franck Neel, în vârstă de 47 de ani, a fost numit joi de către Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom în funcţia de membru al directoratului, responsabil cu activitatea Downstream Gas.

”În conformitate cu actul constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Lăcrămioarei Diaconu-Pintea, până în data de 16 aprilie 2019. Franck Neel a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu data de 1 august 2018”, se preciza în comunicat, conform News.ro.

Înainte ca şedinţa de joi să înceapă, Consililului de Supraveghere, Lăcrămioara Diaconu-Pintea a renunţat la mandatul de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Downstream Gas, renunţare ce va deveni efectivă la momentul în care succesorul său va prelua funcţia, dar nu mai târziu de 1 august 2018.

În plus, Stefan Waldner a informat Consiliul de Supraveghere că nu va mai fi disponibil pentru exercitarea funcţiei de director financiar după data de 16 aprilie 2019, data la care mandatul actual încetează, dar va continua să fie responsabil până atunci.

”Prin urmare, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Alina-Gabriela Popa, în vârstă de 40 de ani, în funcţia de director financiar şi membru al directoratului OMV Petrom, începând cu data de 17 aprilie 2019”, mai adaugă compania ce are o capitalizare de 20,1 miliarde lei.

OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creştere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei.

Numărul de angajaţi al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârşitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariaţi.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News