Opera a lansat o versiune test a noului său browser pentru telefoane mobile

Compania norvegiana Opera Software, cel mai mare producator mondial de browsere pentru telefoane mobile, a lansat versiunea test a Mini 5, cea mai noua versiune a browser-ului sau pentru telefoane mobile Opera Mini, versiune care promite noi functiuni, o utilizare mai facila si un nou design, informeaza Reuters.

“Opera Mini a fost principalul motor de crestere pentru Opera in ultimii ani. Versiunea 4.2 este veche si trebuie sa devolte o noua versiune”, a apreciat John Strand,, directorul general al firmei de consultanta Strand Consult. În mod normal companiile lanseaza mai multe versiuni test succesive ale browserelor lor astfel incât sa poata include si reactiile utilizatorilor in produsul final.

De exemplu gigantul Microsoft a lansat in luna martie 2009 ultima sa versiune a browser-ului sau IE8, dupa un an de testare beta. Opera sustine ca noul sau browser pentru telefoane mobile a fost conceput pentru a face navigarea pe Internet mai rapida si mai facila.

În plus, Opera Mini 5 are un nou design si noi functiuni incluzând speed dial pentru site-urile web favorite, tab-uri si un password manager care va memora parolele pentru logarea pe conturile online. În plus, noul browser a fost optimizat pentru dispozitivele cu touchscreen, permitând utilizatorilor sa vizualizeze o intreaga pagina web si sa selecteze zona pe care doresc sa o focalizeze.

Potrivit firmei de cercetare StatCounter, browserele pentru telefoane mobile Opera asigura 25% din traficul global de Internet de pe telefoane mobile, urmat de Apple cu 22% si Nokia cu 21%. Însa in ultima vreme competitia pe aceasta piata s-a intensificat odata cu intrarea Google iar Mozilla Foundation se pregateste si ea sa faca acelasi lucru.

Opera isi vinde browserele catre producatorii de telefoane mobile si operatorii de telefonie, in plus consumatorii le pot descarca direct in schimbul unui comision, in timp ce cota de piata a browserelor Apple si Nokia reflecta doar utilizatorii lor care navigheaza pe Internet.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata