Orange lansează Passpoint. Te poţi conecta la internet fără nume de utilizator şi parolă

Orange România a lansat astăzi o tehnologie cu ajutorul căreia clienţii se pot conecta la hot spot-urile operatorului fără nume de utilizator şi parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM.

„Folosirea acestei tehnologii permite conectarea şi autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură cel mai înalt grad de securitate a informaţiei într-o reţea Wi-Fi, posibil în acest moment. Astfel, clienţii ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat şi în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiţie ce trebuie îndeplinită este ca interfaţa Wi-Fi să fie deschisă”, anunţă Orange într-un comunicat al companiei.

Utilizatorii ce nu deţin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la reţea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de reţeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeşte prin SMS. Pentru clienţii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata