Orhideea Gardens a început executarea silită a Hotelului Astoria

23

Compania Orhideea Gardens a început vineri (26 februarie 2010) la prânz executarea silită a Hotelului Astoria, atât angajaţii, cât şi unii clienţi cazaţi în hotel fiind scoşi afară de către jandarmi, deşi executarea fusese suspendată de Judecătoria sectorului 1 până ce instanţa se va pronunţa pe fond asupra litigiului cu această firmă.

Următorul termen pentru judecarea recursului depus de proprietarul hotelului, societatea Feroviară de Turism, este 2 martie. „Cei de la Orhideea Gardens au venit aici pentru a executa hotelul, deşi Judecătoria sectorului 1 a suspendat executarea până ce instanţa nu se pronunţă pe fond asupra litigiului cu această firmă”, a declarat directorul general al Societăţii Feroviare de Turism, Ionuţ Grigore.

Hotelul Astoria a fost executat pentru o datorie de 17.000 de euro pe care Societatea Feroviară de Turism o avea faţă de firma de avocatură Sfârâială şi Avocaţii, care ar fi trebuit să reprezinte interesele societăţii. Hotelul Astoria a fost adjudecat pentru 2,5 milioane de euro de Orhideea Gardens.

Actul de adjudecare a hotelului de către compania Orhideea Gardens prevede faptul că societatea va primi atât hotelul cu opt etaje şi terenul pe care este situat acesta, cu o suprafaţă de 1.244 de metri pătraţi, cât şi terenul intravilan neocupat, cu o suprafaţă de 537,42 de metri pătraţi.
Potrivit conducerii SFT, s-a ajuns în această situaţie pentru că Societatea are datorii de 79 de miliarde de lei vechi, iar încercările de salvare a societăţii au întâmpinat foarte multă opoziţie.

SFT ar putea pierde şi un alt activ valoros, complexul de la Snagov, care are atât hotel, cât şi sală de conferinţe şi restaurante. Primăria a trimis somaţie de plată pentru datoriile înregistrate de complex, dar conducerea SFT speră că se pot găsi soluţii pentru evitarea problemelor cum sunt cele de la Hotelul Astoria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata