PAID, pregătit să îi despăgubească pe proprietarii locuinţelor asigurate pentru daunele cauzate de inundaţii,alunecări de teren

26

În România, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunţă că are în acest moment suficiente fonduri proprii, dar şi un program de reasigurare în valoare de un miliard de euro, fiind pregătit să-i despăgubească rapid pe toţi proprietarii locuinţelor asigurate pentru daunele cauzate de inundaţii, alunecări de teren sau cutremure.

„Gândurile noastre bune se îndreaptă, în această perioadă, către toţi cei care au de suferit de pe urma inundaţiilor care afectează foarte multe gospodării. Pierderile materiale ar putea fi depăşite mai uşor astăzi – când există, prin lege, obligativitatea asigurării locuinţelor împotriva dezastrelor naturale. Cea mai bună soluţie pentru reconstrucţie este cea a asigurării. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), administratorul sistemului de asigurare obligatorie a locuinţelor, are în acest moment suficiente fonduri proprii, dar şi un program de reasigurare în valoare de 1 miliard de euro, fiind pregătit să-i despăgubească rapid pe toţi proprietarii locuinţelor asigurate pentru daunele cauzate de inundaţii, alunecări de teren sau cutremure”, se spune într-un comunicat al PAID.

În prezent, din cele peste 9 milioane de locuinţe din România, doar 1,8 milioane au în vigoare o poliţă de asigurare, 4 din 5 locuinţe rămânând neasigurate, conform sursei citate.

„Este în avantajul tuturor ca gradul de cuprindere în asigurare a locuinţelor să crească pentru ca proprietarii să aibă parte de o rezervă financiară semnificativă. Suntem uniţi de aceeaşi responsabilitate şi pregătiţi să reconstruim împreună!”, se mai arată în comunicat.

Aşadar, PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii, alunecări de teren.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News