Pandora dă strălucire diamantelor fabricate în laborator

Pandora, producătorul de bijuterii cel mai bine cunoscut pentru brățările sale din argint, va înceta să vândă diamante extrase și se va concentra pe pietre prețioase mai accesibile, durabile, cultivate în laborator, a declarat marți.

„Diamantele nu sunt numai pentru totdeauna, ci pentru toată lumea”, a declarat Alexander Lacik, director executiv al Pandorei, în timp ce compania daneză lansează o nouă colecție de pietre artificiale.

Pandora, care a realizat 85 milioane de bijuterii anul trecut și a vândut 50.000 de diamante, a declarat că își propune să „transforme piața bijuteriilor cu diamante cu produse accesibile, create în mod durabil”.

Acceptarea crescândă a diamantelor create de om de către mileniști atrași de pietre mai ieftine garantate că nu provin din zone de conflict, au determinat firme precum De Beers să pună capăt politicii sale vechi de zeci de ani de evitare a pietrelor sintetice în bijuteriile sale.
Prețurile diamantelor cultivate în laborator au scăzut în ultimii doi ani după întoarcerea de către De Beers în 2018 și sunt acum de până la 10 ori mai ieftine decât diamantele extrase, potrivit unui raport al Bain & Company.

Noua colecție de diamante cultivate în laborator de la Pandora va fi lansată inițial în Regatul Unit și va fi disponibilă pe alte piețe cheie anul viitor, a spus acesta.

Pandora a spus că se așteaptă ca piața diamantelor să crească în continuare, vânzările de diamante cultivate în laborator depășind creșterea generală.

Pietrele cultivate de laborator ale Pandorei vor fi realizate folosind o tehnologie în care un amestec de hidrocarburi gazos este încălzit la 800 Celsius (1.472 Fahrenheit), stimulând atomii de carbon pentru a fi depuși pe un diamant mic de semințe, crescând într-un cristal strat cu strat.
Pandora, care a obținut până acum diamante extrase de la KGK Diamonds, a declarat că va primi pietre cultivate în laborator de la furnizori din Europa și America de Nord. Diamantele extrase deja în magazinele Pandora vor fi vândute în continuare, a spus acesta.

Oponenții diamantelor extrase spun că extracția lor provoacă daune mediului și așa-numitele diamante din sânge ajută la finanțarea conflictelor. Un studiu comandat de industria diamantelor naturale în 2019 a spus că diamantele extrase au fost mai puțin consumatoare de carbon.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata