Parcări pentru biciclete în principalele staţii de metrou

Metrorex va instala în perioada următoare, parcări pentru biciclete la accesul în cele mai importante staţii de metrou din Capitală, investiţiile realizate fiind minime, a declarat Gheorghe Udrişte, director general Metrorex.

‘Am montat deja prima parcare pentru biciclete la intrarea în staţia Victoriei, lângă Guvern. Vom instala astfel de platforme şi la intrarea din Bulevardul Lascăr Catargiu, dar şi la staţiile Aviatorilor, Obor, Unirii şi Izvor’, e explicat directorul general Metrorex. Acesta a spus că investiţia este minimă, fiind reutilizate materiale ale Regiei pentru realizarea acestor parcări.

Deocamdată, staţiile Romană şi Universitate nu vor avea astfel de facilităţi din cazua imposibilităţii de a le construi având în vedere locaţia. Metroul bucureştean a împlinit 30 de ani de la darea în folosinţă a primului tronson, Semănătoarea – Timpuri Noi, la ora actuală circa 650.000 de călători utilizând zilnic acest mijloc de transport.
Reţeaua de metrou din Capitală are o lungime totală de 67 de kilometri, structurată pe patru magistrale, 49 de staţii şi 3 depouri. Deşi acoperă doar 3,7 la sută din lungimea întregii reţele de transport public a Capitalei, metroul preia, în medie, între 20 şi 25 la sută din volumul total de călători care utilizează mijloacele de transport în comun.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata