Parfumurile „Justin Bieber” şi „Taylor Swift” afectează afacerile companiei Elizabeth Arden

23

Compania de cosmetice Elizabeth Arden a raportat cea mai mare pierdere trimestrială a sa din cauza scăderilor – peste așteptări – la vânzările parfumurilor cu nume de celebrități – în special la cele semnate ‘Justin Bieber” și „Taylor Swift”, relatează Reuters marți, adăugând că acțiunile firmei au scăzut cu 25%.

Compania a declarat că vânzările în al patrulea trimestru au scăzut 28,4% — cea mai drastică diminuare din ultimii 10 ani — și a estimat că problemele, care au debutat în urmă cu un, vor continua și în următoarele șase luni.

Vânzările nete în anul fiscal 2014 au fost afectate de mai puține lansări de parfumuri, de discounturi mai mari, precum și de decizia companiei de a opri distribuirea unor branduri cheie, a declarat un reprezentant al companiei, Rod Little.

Vânzările de parfumuri au reprezentat 78% din vânzările totale ale companiei în anul fiscal 2013. Vânzările au scăzut cu 13,4% în anul fiscal 2014, antrenate de o scădere de 14% a vânzărilor din America de Nord, acestea din urmă reprezentând jumătate din afacerile companiei.

Aproximativ jumătate din declinul din regiune a fost cauzat de o scădere a vânzărilor la parfumuri numite după unele celebrități. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News