Pază deficitară la băncile din judeţul Neamţ

Majoritatea unităţilor bancare din judeţul Neamţ sunt vulnerabile în faţa potenţialilor infractori care ar intenţiona să jefuiască aceste instituţii, a reieşit în urma unui control efectuat de poliţiştii serviciului de ordine publică.

Inspectorul principal Cătălina Bădeanu a declarat că poliţiştii au efectuat controale la 115 unităţi bancare, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor de tâlhărie comise asupra personalului acestora. La 50 de unităţi bancare s-a constatat că nu există paza fizică a instituţiilor, fiind aplicate 9 sancţiuni conducerilor centrale ale băncilor, în valoare de 18.000 lei.

De asemenea, poliţiştii au efectuat verificări şi cu privire la modul de intervenţie al echipajelor societăţilor specializate de pază, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 lei pentru nereguli constatate privind dotarea agenţilor de intervenţie. Până la această dată nu au existat atacuri la unităţile bancare din judeţ, fiind însă înregistrate două jafuri la o benzinărie şi unul la o agenţie de pariuri sportive, fiind rezolvat un singur caz.

Citește și
1 Comentariu
  1. samurai spune

    în 2010 când gradul de infracţionalitate era mai redus decât acum, era obligatorie paza fizică, iar acum cân a crescut nu mai este obligatorie, după cum am auzit la televizor, cred că fiecare citeşte le lege vrea şi îi convine. HG 301 pe 2012 ce rol mai are?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata