Peste 608.000 de companii vor putea opta, de la 1 ianuarie, pentru noile proceduri simplificate de raportare contabilă

Circa 608.300 de entități economice vor putea opta, de la 1 ianuarie 2015 pentru noile proceduri simplificate de raportare contabilă, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism(DIMMMAT), remis joi .

‘Dacă până acum un număr de 12.900 de agenți economici beneficiau de contabilitatea simplificată, începând cu 1 ianuarie 2015 un număr de 608.300 de entități economice vor putea opta pentru noile proceduri simplificate de raportare contabilă iar prin această modificare se vor reduce semnificativ sarcinile administrative pentru mediul de afaceri‘, a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism.

Guvernul a adoptat în ședința din 10 decembrie 2014, o modificare a legii contabilități în scopul de a reduce sarcinile administrative ale companiilor. Prin această modificare se creează cadrul necesar pentru implementarea noii directive contabile, Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European și a Consiliului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata