Petromidia a prelucrat 465.000 tone de materie primă în mai, cea mai mare cantitate de la punerea în funcţiune

Rafinăria Petromidia, parte a Rompetrol Rafinare, a prelucrat în luna mai peste 465.000 de tone de materie primă, cea mai mare cantitate de la punerea sa în funcțiune în 1979, depășind cu 7% recordul de producție, respectiv 14.000 de tone pe zi, se arată într-un comunicat al companiei transmis, miercuri.

‘Pe fondul investițiilor de peste 1,3 miliarde de dolari realizate pe platforma Petromidia de către KMG International și unicul său acționar KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan, rafinăria a reușit în luna mai îmbunătățirea eficienței energetice și menținerea disponibilității mecanice (97%) și operaționale (96,8%), cu un impact important în reducerea costului de procesare cu aproximativ doi dolari pe tonă (18,3 dolari/tonă)’, a declarat Alexandru Nicolcioiu, directorul de producție al KMG International.

Potrivit comunicatului citat, compania a consemnat în luna mai cel mai bun randament la producția de motorină (49,5%), cantitatea de carburant realizat și livrat fiind de peste 231.000 de tone. În aceeași perioadă, randamentul carburanților (benzină, motorină, jet) s-a ridicat la 87,9%, un record pentru rafinărie față de nivelul de 85,6% atins în 2013.

‘Odată cu creșterea producției rafinăriei Petromidia, KMG International, prin intermediul companiei Midia Marine Terminal, a înregistrat un nivel record în luna mai, de peste 270.000 de tone de produse operate prin danele portuare deținute în portul Midia’, se mai arată în comunicat.

În plus, în perioada ianuarie — mai 2014, peste 200 de nave au tranzitat danele din Portul Midia, cantitatea totală de țiței descărcată prin terminalul maritim situat în largul Mării Negre ridicându-se la peste 17 milioane de tone de la punerea în funcțiune, la finalul lui 2008. ‘Cu o capacitate maximă anuală de 24 milioane de tone, terminalul a asigurat o reducere cu aproximativ 120 de milioane de dolari a costurilor de aprovizionare a rafinăriei, investițiile alocate de KMG International pentru construcția acestuia fiind amortizate încă de la atingerea nivelului de 15 milioane de tone’, a declarat Ioan Taus, directorul general al Midia Marine Terminal.

În luna mai, prin dana 9 a portului Midia au fost tranzitate peste 212.000 de tone de produse finite, în creștere cu 6% față de recordul consemnat în iunie 2013, se mai arată în comunicatul companiei.

KMG international (fostul Grup Rompetrol) deține rafinăriile Petormidia Năvodari și Vega Ploiești și operează peste 1.100 de puncte de distribuție a carburanților în România, Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia și Bulgaria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata